För ledare

Från det året en fyller, 15 år och uppåt så deltar man som ledare. Som ledare finns det många olika uppdrag under lägret, allt från barngrupps -ledare, hålla i olika aktiviteter, överraskningar, förberedelser och till koket. Vi har extra träffar för ledare under året som en har möjlighet att få delta på. Som ledare får du chans att dels få fina minnen, upplevelser, erfarenhet att ta med sig vidare i livet, samt ett intyg att du varit ledare under lägret att använda i ditt CV.

Skriv in dig som ledare i Junis här: Bli ledare | Junis

Vi har en ledarträff på Vänersnäs Bygdegård 18-19/5 för alla ledare för att ha skoj tillsammans och prata om Vänersnäslägret vi ska genomföra till sommaren! Vi träffas även två dagar innan lägret kör igång för att lära känna varandra och göra iordning lägret tillsammans. Det brukar vara en väldigt fin gemenskap och många skratt för oss ledare.

Som ledare blir du en viktig förebild och trygghet för andra barn och unga!
Vill du få en ledarutbildning så erbjuder vi det helt kostnadsfritt. Under hösten kommer det två tillfällen du/ni kan delta på.
Kurshelg | Junis 

I höst kör vi även en: Lägerledarträff 7-8/9 på Sävsjövik lägergård vid en sjö strax utanför Borås 
Läs gärna mer om Junis på www.junis.se

Bli medlem i någon av IOGT-NTO-rörelsens fyra förbund för att delta som ledare på Vänersnäslägret:
IOGT-NTO www.iogt.se/blimedlem
UNF www.unf.se/blimedlem
NSF www.nsf.scout.se/blimedlem
JUNIS www.junis.se/blimedlem

Vuxna som vet | Junis  en viktig portal att ta del av kunskap kring barn och unga 
"Visste du att 15 % av alla barn påverkas negativt av en vuxens drickande, men att alldeles för få nås av samhällets stöd? "Vuxna som vet" vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen." 

Gilla och följ gärna dessa olika sidor:
Vänersnäs facebooksida och instagram och tipsa gärna dina vänner om vår nya hemsida
Gilla och följ Junis Älvsborgs facebooksida och även Göteborg och Bohusläns facebooksida

Sprid information om Vänersnäslägret
Hjälp oss att sprida information om lägret till alla de du känner, alla barn och ungdomar i skolor, fritidsgårdar, i Junisgrupperna, bland socialtjänsten och till andra som möter barn och ungdomar. Hjälp oss att dela på facebook, på instagram och printa ut affischen och sätt upp på de ställen du kan! Det kan vara i butiker, kulturhus, bibliotek, vårdcentraler, fritidsgårdar, fritidshem, anslagstavlor eller i brevlådor. Om vi hjälps åt, så når vi fler barn och unga som får fina sommarminnen! Här nedan kan du trycka på menyn och printa ut affischen för Vänersnäslägret!

Här nedanför kan du ladda ner Vänersnäslägeraffischerna.
Den första är affischen utan QR-kod, och den under är med QR-kod och den tredje är flyers.